Легенда на Реал Мадрид почина на 88 години

0
пако хенто

Легендата на испанския футбол и на Реал Мадрид Франциско Хенто Лопес, по-известен като Пако Хенто, е починал на 88-годишна възраст. Хенто ще остае в историта на европейския и световен футбол като единственият футболист, който печели 6 трофея на КЕШ в кариерата си.

„Реал Мадрид, неговият президент и неговият борд на директорите дълбоко съжаляват за смъртта на Франсиско Хенто, почетен президент на Реал Мадрид и една от най-големите легенди на нашия клуб и на световния футбол“, се казва в съобщението на „кралете“.

Хенто носи екипа на „Кралския клуб“ в периода 1953 и 1971 г., като за това време печели освен 6 европейски купи, 12 шампионски титли, 2 купи на Испания, 1 междуконтинентална купа и 1 малка световна купа. Има 620 мача за Расинг Сантандер и Реал Мадрид и 180 гола. С националната фланелка записва 43 срещи и се разписва еидн път.


Видяно 29 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.