Легенда на Локо подкрепи Митко Илиев

0
Димитър Илиев
Снимка: lap.bg

Легендата на Локомотив (Пловдив) Георги Василев подкрепи нападателя на клуба Димитър Илиев в труден за него момент. Както е известно, двукратният Футболист №1 на България изпусна дузпа за България при 0:0 срещу Литва и впоследствие нашите изгубиха световната квалификация с 1:3 във Вилнюс.

„Знайни и незнайни герои опитват да критикуват Митко в последните дни, но нека да не се изказват неподготвени, след като повечето от тях дори не знаят от коя страна се рита топката. Само този, който не е бил дузпа, той не е изпускал. Специално пък Митко не помня да беше бъркал от бялата точка до този момент, но се случи“, каза за Nostrabet Василев.


„Най-големите играчи и най-големите легенди във футбола са пропускали дузпи. Не вярвам обаче този пропуск да се отрази на Митко. Той е силен характер и е непукист. Отделно е умно момче и мислещ футболист. Зная го, защото му бях първия треньор. Запомнете от мен – Митко ще бие дузпи и занапред, и ще ги вкарва“, допълни Василев.

„Мисля обаче, че в националния, не само в Литва, но и в други мачове, Митко не го използват на поста, където е силата му – зад нападателя. Надявам се това да се промени, за да е полезен и на държавния ни тим“, каза още Василев.

„Що се отнася до Локомотив, за мен е вън от съмнение, че Димитър Илиев ще приключи кариерата си в нашия клуб. Искат го постоянно чужди клубове, от Турция, откъде ли не. Но той много обича Локото, много обича семейството си, има и малко детенце, така че няма да мръдне от Пловдив и „Лаута“. Късметлии сме ние, локомотивците, че гледаме най-доброто от Димитър Илиев през последните години и му пожелавам още дълго да ни радва“, завърши Георги Василев, който е втори по мачове и трети по голове в историята на пловдивското Локо.


Видяно 554 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.