Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Лейкърс и Кингс уволниха треньорите си

0
нба франк вогъл

Отборите на Лос Анджелис Лейкърс и Сакраменто Кингс ще имат нови старши треньори съвсем скоро. Това стана ясно в последния ден от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, когато „езерняците“ и „кралете“ решиха да се разделят с досегашните си наставници.

„Златно-лилавите“ уволниха Франк Вогъл, който бе начело на тима в продължение на три сезона. Именно Вогъл бе начело на Лейкърс през 2020-та, когато отборът завоюва 17-та си титла в НБА. Последният сезон бе потресаващ за Лейкърс, които не успяха да се класират за плей-ин турнира. Воденият от Леброн Джеймс отбор завърши на 11-то място на запад с баланс от 33 победи и 49 загуби.

Сакраменто пък се раздели с Алвин Джентри. 67-годишният специалист бе назначен на този пост в началото на този сезон, наследявайки Люк Уолтън. Джентри обаче не съумя да класира Кингс за плейофите и така те пропуснаха голямото шоу в НБА за 16-ти пореден сезон. Сакраменто завърши на 12-то място на запад с актив от 30 успеха и 52 загуби.

Видяно 38 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.