Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Ла Лига клевети английското първенство на УЕФА

0
Барселона
Снимка: Twitter

Президентът на испанската футболна Ла Лига – Хавиер Тебас, ще подаде жалба в УЕФА заради огромните похарчени суми за трансфери в английската Висшата лига това лято.

На Острова дадоха почти 2 милиарда евро за нови футболисти. Тебас съзря в това сериозна заплаха за европейския футбол.

„Висшата лига печели 1.8 пъти повече от Ла Лига или Бундеслигата, но харчи 20 пъти повече. В Испания има много добър финансов контрол. Какво се случва? Щеше да е нормално да привлекат два пъти повече играчи, но те взимат още повече дори от това. Това може да се случи, само ако собствениците вадят чековите си книжки. Ние също можем да оставим шейхове и големи компании да купуват клубове“, обяви в изказване Хавиер Тебас.

„Индустрията се промени, има много повече пари. Ако няма никакъв контрол, рискуваме да застрашим европейския футбол. Най-стабилните първенства са Ла Лига и Бундеслигата. Ще поставим въпроса пред УЕФА, защото е важно да има стабилност в европейския футбол“, добави шефът на футбола в Испания.

Видяно 7 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.