Кайри Ървинг преподписа с Нетс

0
кайри ървинг нба

Сагата с Кайри Ървинг, който медиите в САЩ раздуха до неузнаваемост през последните две седмици, най-накрая приключи. След хиляди спекулации къде ще отиде гардът и каква сделка ще бъде рпедложена за него, 30-годишният баскетболист сложи подписа си върху нов договор с Бруклин Нетс. Ървинг ще остане в отбора за още една година, тъй като през следващото лято ще бъде свободен агент.

Разпределителят ще прибере близо $36 милиона долара, а решението му идва 48 часа преди крайния срок. През последните дни се появиха информации, че Кайри е настоял пред ръководството на Бурклин да бъде трейднат в друг отбор, но тимовете, които са били изброени от Ървинг като желана опция, са нямали какво да предложат в замяна.

Дръгата възможност пред баскетболста бе да не подпише сега и да се превърне в свободен агент още сега, но правилника в НБА е такъв, че Кайри щеше да получи не повече от $6 милиона за идния сезон, без значение в кой отбор отиде.

Видяно 17 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.