Към коментатора на Диема Спорт: Кой връчи фланелката на Неделев?

0
Тодор Неделев
Стопкадър: Диема Спорт

Мачът Ботев – Берое в Пловдив започна с приятен повод. Звездата на „канарчетата“ Тодор Неделев бе награден с фланелка с номер 200 по случай неговия юбилеен мач в елита. Всичките тези 200 срещи Неделев е изиграл за своя роден и любим клуб.

Тошко с право получи овации от трибуните, тъй като е безспорният лидер и обединител на отбора. Футболист, от който с основание се очаква да поведе „жълто-черните“ към силно представяне и високо класиране този сезон.

И ако Тодор Неделев вече е със статут на легенда на Ботев, какво да кажем за този, който му връчи фланелката. Той не е просто легенда на Ботев, той е една от иконите му – Атанас Пашев. Със сигурност са го познали много любители на футбола по трибуните и зрителите пред телевизионния екран.

Незнайно защо обаче коментаторът на двубоя пропусна името му. Дали от незнание, дали от невнимание, дали перде беше паднало на окото му, това може само да гадаем. Но излезе, че сякаш домакин, роднина или обикновен клубен служител награждава Тодор. Меко казано, това е неуважително и непрофесионално, както към Пашев, така и към историята на Ботев.

Към заслужените хвалби за Неделев – че това била една специална вечер за талисмана и магическия номер 8 на Ботев, трябваше задължително да бъде назовано и името на човека до него на терена. Най-малко щеше да им стане приятно на ценителите на футбола, които гледат мача по синия екран, че виждат Пашев след толкова години. 

Коментаторът може и да е младо момче и от друго поколение, но няма извинение за такъв гаф. Има достатъчно футболна литература, има интернет, книги и т.н, за да се запознае с историята на Ботев и да е подготвен, за да покаже необходимото уважение към един футболен романтик и голямо име, не само за Ботев, и а за българския футбол изобщо.

Каквото несъмнено е Атанас Пашев. Играч с над 100 гола за Ботев, лидер в един от най-силните му и успешни отбори, главно действащо лице при една от двете най-престижни победи на Ботев в Европа – тази срещу Байерн (Мюнхен), и участник на финали на Световно първенство с България.


Видяно 48 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.