Куман се заяде с Барселона и Шави

0
Роналд Куман
Снимка: Twitter

Бившият треньор на Барселона Роналд Куман се заяде с клуба за ситуацията, в която се намира, както и със своето уволнение. Нидерландецът бе освободен от поста през октомври и на негово място пристигна Шави. Куман обаче не е впечатлен от работата на своя наследник и посочи как тимът деградира в класирането. Барселона изостава с 15 точки от Реал (Мадрид) в класирането.

„Когато напуснах, изоставахме с осем точки от лидера. Сега изоставането е почти двойно по-голямо. В същото време се привлякоха трима атакуващи играчи“, каза Куман.

„Ситуацията в Барселона, като отбор и клуб, е същата, като тази, която беше, когато аз бях там. Значи смяната на треньора не означава подобрение. Боли ме от ситуацията в клуба“, каза още нидерландският специалист.

„Барселона има нужда от време, за да се върна там, където беше. Трябва да се мисли дългосрочно и да има подкрепа към Шави. Аз не получих голяма подкрепа от президента на клуба, но се надявам те да са се поучили“, коментира Куман.

„Мога да напиша книга за проблемите в Барселона, докато бях там. Толкова неща ни се случиха – нямахме президент за известно време, не можехме да привлечем играчите, които искахме, бяхме без Лео Меси, останахме без Гризман в последния ден на трансферния пазар“, завърши бившият наставник на каталунците.

Видяно 16 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.