Куман отдаде почит на баща си и каза каква Барса гради

0
Роналд Куман
Twitter

Добри перспективи: така може да се обобщи начинът, по който Роналд Куман подхожда към следващия сезон. Треньорът на Барса е на почивка, но не е напълно откъснат от света на футбола – следи отблизо актуалните събития, гледа мачовете от Европейското първенство и очевидно е постоянно свързан със спортното ръководство на Барса, за да се занимава със селекцията на отбора.

Една от спирките му по пътя го отвежда в Грьонинген – града, в който израства и дебютира като играч през 1980 г. Там, в северната част на страната, участва в церемонията, с която ФК Грьонинген отдаде почит на баща му Мартин, една от най-великите фигури в историята на клуба. И Куман се възползва от възможността да говори със SPORT. Емоционален към паметта на баща си, щастлив, че е у дома и най-вече оптимистично настроен към близкото бъдеще на Барса.

„Да, перспективите са добри, потвърди холандецът. Знам, че клубът работи усилено, за да създаде конкурентен отбор, по-добър от миналогодишния. Отборът ще бъде по-силен, убеден съм.“

Винаги искрен, Куман вярва, че през това лято ще изградят по-солиден отбор, който може да се бори за всички титли.

Куман очаква с нетърпение подписването на два договора. Двама играчи, които могат да осмислят бъдещето си като треньор на Барса. Първият също така държи в напрежение всички барселонисти: има само дванадесет дни, за да изтече договора на Меси, а аржентинецът, който играе Копа Америка с отбора си, все още не е потвърдил продължаването му. Куман, обаче не е особено загрижен. Той знае, че Лео ще продължи. „Винаги сме казвали, че Меси трябва да завърши в Барса, така че се надяваме, че скоро ще успеят да затворят приемствеността си. Мисля, че може да се направи. Това ще бъде чудесна новина за всички“, каза той в Гронинген.

Другият договор е свързан с Мемфис Депай, който изглежгда сигурен, но още липсва официален подпис. „Да, няма подпис, но е почти сигурен. Надявам се да дойде, той е интересен играч“, потвърди Куман. Последният има голям принос за развитието на Депай, тъй като му е бил треньор в националния отбор на Холандия. С Куман на пейката Депай влезе в топ 10 на голмайсторите на Холандия за всички времена.

Превод: Nostrabet 

Видяно 34 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.