Кралицата посяга към титлите и в Токио

0 коментара
Симон Байлс
Снимка: Twitter

Симон Байлс е безспорната кралица в състезанията по спортната гимнастика и феновете нямат търпение да разберат дали американката ще продължи феноменалната си серия и на Игрите в Токио. На последната Олимпиада в Рио де Жанейро Байлс взе четири златни медала, а общо на последните две олимпиади тя не познава загубата в многобоя.

Симон е първата афроамериканка, станала световна шампионка, а освен това е рекордьорка по златни отличия на първенства на планетата – общо 19.

Родената на 14 март 1997 година гимнастичка ще е една от най-големите звезди на предстоящите Игри. Нейната грациозност, умение и съвършенство в изпълненията на упражненията са доказателство за това. 

Животът й, обаче не е бил розов – през по-голямата част от деството си тя живее в приемни семейства, а гимнастиката е нейното убежище и дом. Симон е сред онези 200 американски гимнастички, които са били малтретирани от Федерацията по гимнастика на САЩ.

Сега Симон е героиня за много хора, които я следват. Има и ясна цел – да счупи всичките си рекорди в спортната гимнастика на Олимпийски игри. Въпреки че в Рио Симон Байлс разби на пух и прах съперничките си, сега очите на спортните фенове от цялото земно кълбо ще следят какво още може да предложи тази блестяща спортистка, пише sport.es.

Превод: Nostrabet 

Видяно 4 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.