Колко медала ще спечели България в Токио?

0
Токио
Снимка: Twitter

От утре светът е Олимпиада и погледът на спортните фенове ще бъде насочен към игрите в Токио, където ще бъдат разпределени медали в 33 вида спорт.

Разбира се, ние, българите със затаен дъх ще следим представянето на нашите олимпийци, като очакваме някои от тях да стъпят на почетната стълбичка.

Дали ще са щангисти, боксьори, борци, гимнастички или други, няма значение. Важно е да бъдем горди с мъжете и жените ни, и те да покажат силата на българската спортна школа.

Efbet вече приема интересни залози за броя на медалите, които българските спортисти ще спечелят в Токио. За повече от 4.5 медала се приемат залози при коефициент 2.30, а ставката за по-малко от 4.5 медала е 1.60. Ревю на Nostrabet за реномирания букмейкър Efbet вижте ТУК.

Любопитно е, че за последен път България взе повече от 4.5 медала на Олимпиадата в Пекин през 2008 година. Тогава Румяна Нейкова се окичи със златото в академичното гребане и тази титла засега си остава последната за нас от Игри. Станка Златева взе сребро в борбата, а бронзови отличия заслужиха борците Явор Янакиев, Радослав Великов и Кирил Терзиев.

В Лондон 2012 медалите ни бяха три. Вицешампионки станаха боркините Станка Златева и Милка Манева, която получи отличието през 2017 година заради наказание за допинг на предишните медалистки, а бронз взе боксьорът Тервел Пулев

Също три бяха българските отличия и в Рио де Жанейро през 2016 година. Лекоатлетката Мирела Демирева грабна среброто на висок скок, а трети завършиха боркинята Елица Янкова и ансамбълът по художествена гимнастика.


Видяно 55 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.