Колко истински е ентусиазмът около отбора на Супер Любо?

0
Любослав Пенев
Снимка: lap.bg

ЦСКА 1948 започна новия сезон с куп чуждестранни попълнения, нов треньор – Любослав Пенев, любопитни имена по трибуните в Бистрица. Създава се усещането, че има все по-голям интерес към 6-годишния проект. 

Въпросът обаче е дали Стойчо Младенов, например, има каквито и да е сантименти към проекта, спонсориран от бизнесмена Цветомир Найденов. Отговорът е – не. 

Преди да започне този „голям интерес“ към проекта футболната общественост ходеше на друг стадион в полите на Витоша, за да гледа Царско село. Това е още един клуб без фенове, който вече дори не съществува. По подобие на Верея, Витоша (Бистрица) и всички останали еднодневки. 

Очакваше се и проектът ЦСКА 1948 да не просъществува дълго. За момента не е ясно какви са целите пред тима. В краткосрочен план – вероятно участие в Европа. В дългосрочен план обаче подобни клубове са обречени. 

Без фенска база много трудно може да се изгради проект тип „Лудогорец“, който след време евентуално да се самофинансира с печалби от европейските клубни турнири. У нас от години големите бизнесмени заявяват, че пари от футбол не могат да се правят. Който е тръгнал да финансира в отбор, винаги в бил назад, след като тегли чертата. 

Предстои да разберем колко истински е ентусиазмът около отбора на Любо Пенев и докъде ще стигне през новия сезон. 

Видяно 7 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.