Когато „ментетата“ бележат и „анализаторите“ мълчат

0
Маурисио Гарсес ЦСКА
Lap.bg

За селекцията на ЦСКА винаги ще се намерят критици. В повечето случаи те са фенове на противниковите отбори, но не рядко и „червени“ хулят новите попълнения преди дори още да са ги видяли в действие. В употреба влизат квалификации като „менте“ и „заплатаджия“. Дойде ли чужденец в Борисовата градина, винаги се гледа скептично към него.

Подобна бе и ситуацията с Марусио Гарсес. Бразилецът до момента не беше играл в Европа и дори на децата беше ясно, че му трябва време да се климатизира. През пролетта обаче и той беше подкаран заедно със съотборниците му. Снощи вкара хеттрик при победата над Арда (3:0) и веднага привържениците минаха на другия полюс – „от осанна до разпни“.

Дали го е дошъл у нас благодарение на връзките на Стойчо Стоилов в Бразилия няма как да знаем. Факт е, че именно от Южна Америка дойдоха някои от най-големите звезди в ЦСКА последните години. Мауридеш беше дебел, Каранга също не вкарваше в началото и се опитаха да го заклеймят, Жорди Кайседо нямал завършващ удар, Брадли Мазику също беше „менте“ от ниските дивизии, а Али Соу (най-резултатният чужденец в историята на „червените“) също не ставаше за нищо, според „анализаторите“.

Те се подвизават главно във „Фейсбук“ и форумите. Не бива да забравяме обаче, че в обществото винаги се чуват силно едни 10% тролове, а не 90-е процента културни и възпитани фенове. Лошото е, че понякога критиците са толкова гръмогласни, че оставаме с впечатлението за някаква сериозна представителна извадка. Сега вероятно новите лятни попълнения ще са на прицел. Ако до 2-3 мача Станислав Шопов и Лазар Туфегджич не вкарат, ще започнат да отнасят несправедливи обиди от вечно крайните в изводите си наши сънародници.

Истината е, че благодарение на изходящите трансфери клубът е почти изцяло на самоиздръжка и намира финанси да плаща милиони по стари задължения от предишни ръководства.

Видяно 21 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.