Кога ще започне да се използва правилно ВАР в България?

0
Шелис Кабаков Левски
Yulian Todorov / LAP.bg

Тази вечер любителите на футбола в България станаха свидетели на интересен мач между Левски и Лудогорец. Двата тима създадоха всички предпоставки за дерби и много се раздадоха.

Домакините са с наглед много по-скромни възможности в момента, но се бориха мъжки и благодарение на публиката в големи периоди от мача не се усети чак такава разлика в класите.

Съдийството обаче отново беше под всякаква критика и опорочи иначе футболния празник.

Главният арбитът Георги Кабаков подмина кристална ситуация за дузпа в наказателното поле на „сините“, за нарушение срещу Сотириу.

Въпросът е обаче защо и от кабинката с видео асистента не сигнализираха?


Много странно беше как международният ни рефер вместо да отиде да гледа положението на телевизора, той се консултира със страничния. Сякаш няма технология и повторения.

През второто полувреме пък главните действащи лица в „червено-черно“ все пак се консулитраха с ВАР. Гледаха-гледаха и накрая решиха, че дузпа за Левски има. Отново доста дискусионно, но в крайна сметка не повлия на крайния резултат.

Това обаче далеч не е първият мач, в който технологиите се използват произволно, а още повече се тълкуват така.

Преди няколко кръга на „Лаута“ за кристална игра с ръка в наказателното поле на Левски не бе свирена дузпа. Локо проплака, но нямаше кой да я даде. С Ботев отново се видя тенденциозна свирка. „Жълто-черните“ бяха тежко ощетени, за кой ли път…

Нали за това беше ВАР. Явно у нас обаче системата не се изпозва правилно – въпросът е кога ще започне?

Иначе обслужването на интереси и задкулисието стават още по-големи.

Видяно 14 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.