BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Кое ни е наред, че да искаме футболът да е ОК?

0
дан тан борислав михайлов

През последните дни слушам и чета мнения за това защо загубихме така позорно двубоя си с Грузия. В неделя вечер една още по-източноевропейска държава от нас ни би с 2:5 насред меката на футбола в нашата татковина Разград. С територия от почти 70 000 км² и приблизително население 5 милиона.

Та чета и слушам и оставам с впечатлението, че повечето мнения са някак си повърхностни. Играчите ни били слаби, треньорът объркал тактиката, мачът трябвало да се играе в София, първенството ни било криво. Все верни неща и все много безсмислени. Сякаш болшинството колеги падат от Марс или Нептун. Сякаш не са живяли тук през последните 20-30 години и все едно има нещо нелогично в състоянито на футбола ни. Или на спорта като цяло.

Преди няколко дни разследващите журналисти от BIRD.BG разкриха изключитлено притеснителна снимка на шефа на родния футбол Борислав Михайлов в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан. Снимката е от новогодишната нощ на 2011-та, а локацията е Сингапур. Няколко седмици по-късно се проведе приятелската среща между България – Естония, която завърши при резултат 2:2 с четири отсъдени дузпи.

Малко преди това пък Стойне Манолев нахлу на терена и попречи на свой играч да бие дузпа в последните минути на мача. Ден по-късно Царско село бе разформирован, а Юсуфу Яфа каза, че е Манолев го е ударил и го е гонил в съблекалните. Имало е и заплахи.

Продължаваме да връщаме лената назад. През октомври се проведе Извънредния конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе избран по абсолютно нелигитимен начин за президент на БФС. Медии и журналисти не бяха допускани до залата, после се оказа, че Михайлов няма нужната бройка гласове, но въпреки това печели. Екипът на Димитър Бербатов внесе подписка за нов конгрес и нови избори, но все още се чака думата на съда.

Реално няма смисъл да продължавам с навиването на лентата назад. В българския футбол мирише на корупция от няколко десетилетия. Изглежда обаче медиите и журналистите, които масово са собственост на хора от сенчестия бизнес и сивата икономика, нямат намерение да задават въпроси. То реално няма и смисъл от въпроси, при положение че всички знаем отговорите. Всички също така знаем, че в БФС нещата са изключително изкривени и кафеви, но изглежда футболната централа е над закона. Там разследвания от прокуратурата не се правят, защото явно червата са много оплетени. Тук вече идва и политическият отенък, който е в основата на всичко пошло и сгрешено в държавата ни. Последните 13 години се върнахме толкова назад в еволюционен план, че няма как да очакваме нищо добро да ни се случи в следващите 20.

Министърът на спорта каза в национален ефир, че не иска да се среща с Борислав Михайлов. Щом тоа е позиция на човека, който трябва да реанимира труп на мъртвец, какво остава за обикновените люде и мисирките? Навсякъде другаде по света щеше да има задържани и осъдени. Само не и тук. Тогава защо се чудим какво е сгрешено и защо не ни се получава? Защото ни мързи. Прекалено заети сме да ядем и да пием, за да си оправим живота. Думата саможертва е забранена. Не ни се протестира, робското ни мислене все още ни контролира. Почитаме Милен Цветков с прекръстване на улици, а човекът който го уби, все още не е в затвора.

Та да ви питам, кое ни е наред, че искате футбола да ни е наред?

Снимка: BIRD.BG

Видяно 30 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.