Кишишев: Един ден Бербатов ще управлява нашия футбол

0
Радостин Кишишев
Снимка: lap.bg

Бившият футболен национал Радостин Кишишев предпочита следващият национален селекционер на България да бъде българин. Той посочи и причината за слабите резултати на държавния тим. „Основната причина е липсата на качество. Не можахме да създадем поколение, което да поеме щафетета от предходното поколение. Това, което се случва, е пагубно за целия футбол у нас. Трябва да се адаптираме и да даваме шанс на младите момчета да се изявяват“, коментира Кишишев.

Бургазлията отличи Димитър Димитров като подходящ селекционер на „лъвовете“.

„Димитър Димитров се е доказал, бил в националния отбор и познава обстановката. По-важно е треньорът да е българин. Не мисля, че чужденец би постигнал по-добри резултати. Необходима е добра работа в клубовете. Треньорът на националния отбор няма как да изгради нещо за една седмица. Важно е в клубовете да бъдат подготвени на високо ниво, за да има добри резултати“, добави той.

Бившият играч на Чарлтън, Лийдс, Лестър и Брайтън прогнозира, че един ден Димитър Бербатов заслужено ще стане президент на Българския футболен съюз.

„Борислав Михайлов и Димитър Бербатов са два напълно различни персонажа. Михайлов се изгради като лидер, докато Бербатов тепърва навлиза в такъв етап от живота си. Не съм сигурен колко гладко ще мине нататък неговият път в опита му да стане президент на БФС. Може би някой ден ще стане и той го заслужава. Той и Христо Стоичков са футболистите на най-високо ниво за България“, допълни той.


Видяно 10 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.