BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Кирил Милов: Надявам се да съм пример за младите

0
Кирил Милов
Снимка: lap.bg

Европейският шампион по класическа борба в категория до 97 кг Кирил Милов се завърна в България след първия в кариерата си триумф на такъв форум. Досега той имаше сребро на Стария континент през 2019-а в Букурещ и от Световното през 2018-а в Будапеща, където сега постигна най-големия си успех.

„Чувството не може да го опишеш. Уникално беше, че чух химна на България накрая. Не мога да опиша чувството, защото претърпях много лишения, но успях да се кача на най-високото стъпало на стълбичката. Надявам се да съм пример за младите и те да се вдъхновят от моето постижение“, каза Милов.

„Така се получава, че Будапеща е щастливият ми град. Там за първи път стигнах финал на голямо първенство и останах със среброто. Там спечелих олимпийска квота, а сега за първи път взех златен медал. Всичкия труд и лишения се отплатиха с тази титла. Преди все нещо не ми достигаше – дали някое движение или някоя крачка. Сега най-после успях да подредя добре тактически срещите си и да ги проведа по най-добрия начин. Мобилизирах се и победих всички, които са ме побеждавали преди“, допълни Милов.

„Казах си, че най-после съм успял и благодарих на Господ. Липсата на заплати ни повлия, но успяхме всички заедно да се мобилизираме и да дадем най-доброто от себе си на това първенство за България. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на моето семейство“, каза още Кирил Милов.

 


Видяно 24 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.