Киелини: Тази титла е и за Давиде Астори

0 коментара
Джорджо Киелини
Снимка: Twitter

Капитанът на Италия Джорджо Киелини се обърна към феновете след спечелването на титлата на Европейското първенство.

„Благодаря Ви. На всички вас. Защото по време на това невероятно приключение Вие бяхте в сърцата ни.

Видяхме очите ви и в сърцата ни бяха вашите сърца. Болката на страдащите. Усилията на хората, поставени на колене от пандемията. Желанието да се върнете към живота. Лицата на жени, мъже, стари, млади, жестове и тези, които спасиха живота ни: лекарите. Вие ни тласкахте напред, помагахте ни, пеехте с нас.

Резултатът е само част от играта, но този резултат, тази победа, тези сълзи на радост са посветени на вас. Написахме историята! Forza Azzurri!“ написа Киелини в Instagram.

Той посвети титлата и на паметта на капитана на Фиорентита Давиде Астори, който почина в съня си преди три години. Киелини каза, че Астори е винаги в техните мисли и сърца.

Преди малко италианците премина с Шампионската купа в центъра на Рим, бурно аплодирани от феновете. Преди това те показаха трофея на президента Серджо Матарела и премиера Марио Драги.

Превод: Nostrabet


Видяно 29 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.