Кавендиш спечели шестия етап на „Тур дьо Франс“

0
марк кавендиш

Британецът Марк Кавендиш спечели шестия етап от тазгодишното издание на „Тур дьо Франс“. Това е втора победа за последната седмица на 36-годишният ветеран, който направи феноменален финален спринт.

Лидерът на отбора на Декьоник Куик Степ продължава да носи „зелената фланелка“, която се дава на лидера в класирането по точки. Шестия етап не бе изпълнен с драма за разлика от предходните. Основната група се движеше и финишира заедно, а опитният Кавендиш направи мощни последни 60 метра и остави всички зад гърба си.

Така той увеличи аванса си в надпреварата за „зелената фланелка“, където вече има 148 точки, следван от белгиеца Яспер Филипсен със 102. При борбата за „жълтата фланелка“ промени нямаше – и утре тя ще бъде притежание на нидерландеца Матьо ван дер Пол, който води на миналогодишния шампион Тадей Погачар с 8 секунди.

В петък ще се проведе седмият етап от надпреварата, който е с дължина 249 километра.


Видяно 39 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.