Калейн е четвърта на Световното, Воложанина – седма

0
Боряна Калейн
Снимки: Facebook

Боряна Калейн се класира на четвърто място в многобоя, а Татяна Воложанина остана седма на Световното първенство по художествена гимнастика в японския град Китакюшу.


Боряна завърши с общ сбор от 102.450 точки, а Татяна събра 96.600, като и двете получиха заслужени аплодисменти за изпълненията си от публиката.

Калейн приключва първенството и с три четвърти места във финалите на отделните уреди, а дебютиралата на такъв форум Татяна – с едно пето.


Рекордна четвърта световна титла в многобоя спечели рускинята Дина Аверина. Така тя остави зад себе си Мария Гигова, Мария Петрова, Евгения Канаева и Яна Кудрявцева, които са ставали абсолютни световни шампионки по три пъти.

23-годишната Аверина събра 108.400 точки в многобоя. Със среброто се окичи Алина Харнаско (Беларус) – 105.300, а с бронза – Арина Аверина (Русия), със 103.200.


Видяно 16 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.