Какво ще се случи на Чехия – Англия: удобно равенство или ще има победител

0
Англия
Снимка Twitter

С мачовете Чехия – Англия и Хърватия – Шотландия в 22 часа тази вечер приключва борбата в група „D“ на Европейското първенство по футбол.

Преди последните срещи Чехия и Англия са с по 4 точки, но чехите са на върха заради по-добрата си голова разлика. Хърватия и Шотландия са с по 1 точка, но балканците са трети, тъй като имат по-добро голово съотношение.

Елементарните сметки сочат, че Чехия и Англия ще продължат на 1/8-финал, ако завършат наравно, а във футбола често сме били свидетели на стратегически резултати, които устройват и двата тима. Така че няма да е изненада, ако именно това се случи и в този мач. От друга страна, обаче в родината на футбола Англия феърплеят в Царя на спортовете е издигнат на пиедестал и футболистите на тази страна са научени да воюват докрай за победа всеки мач. Това е тяхна философия, техен манталитет, тяхна същност – да печелят. А и след убийствените критики за икономичните и лишени от блясък продукции в първите два двубоя, е вън от съмнение, че англичаните ще са още по-надъхани и нахъсани, за да запушат устите на критиците.

Чехите, обаче не само ще излязат от групата, но и ще я спечелят, ако избегнат загуба срещу Англия. Те ще завършат втори, ако паднат, а Шотландия победи Хърватия. Ще завършат трети само ако загубят, а Хърватия спечели с достатъчно голове, за да ги изпревари по голова разлика.

Англия отива на 1/8-финал и ще завърши на първо място, ако победи Чехия. Британците ще завършат на трето място, само ако загубят, а Шотландия спечели с достатъчно попадения, за да ги изпревари по обща голова разлика.

Хърватия ще премине напред с победа и може да изпревари Чехия от второто място по голова разлика, ако чехите отстъпят пред тима на Гарет Саутгейт.

Шотландия ще се класира при победа и може да изпревари Англия от второто място по голова разлика, ако британците изгубят от Чехия.


Видяно 45 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.