Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Какво иска да каже Мъри на левскарите с тези думи

1
станимир стоилов
Снимка: lap.bg

Не трябваше да ми задавате този въпрос. Не мога да обещая надграждане за другия сезон. Сега нека да празнуваме. Това заяви Станимир Стоилов в отговор на журналистическо питане само минути, след като Левски вдигна Купата.

„Сините“ симпатизанти едва ли са обърнали голямо внимание на неговите думи, защото изпаднаха във възторг и от снощи пазаруват. Но те ще празнуват още ден-два и след като еуфорията отмине, ще се замислят върху посланието, което димпломатично Мъри изпраща на синята общност.

Разбира се, думите му могат да се тълкуват по различен начин, но като че ли най-логично е да се мисли, че специалистът е искал да каже: „Все още, предвид задълженията и бюджета, с който разполагаме, не можем да си позволим скъпи покупки, които да вдигнат с пъти нивото и да разполагаме с такъв тим, който аз искам и който дава гаранции, че може да бутне Лудогорец от върха.“

Ако е така, със сигурност е прав, тъй като Левски продължава да е притискан от дългове към държавни институции, бивши спонсори и частни фирми и лица, които ежемесечно погасява.

Сдружението „Левски за Левскарите“ пък още не е започнало да функциионира. Надеждите са то да носи приходи от 4 милиона лева на година, тъй като се очаква поне 20 хиляди левскари да плащат по 200 лева.

Всичко това, въпреки че генералният спонсор и феновете правят и непосилното да помагат финансово, на този етап не позволява на „сините“ да си позволят да плащат трансферни суми за качествени играчи и селекцията включва само свободни агенти.

След като дълговете намалеят и в клубната каса влизат редовно повече свежи пари, бюджетът ще бъде завишен. Но дотогава ще мине време.

Така че и това лято Стоилов трябва да разчита на връзките си с елитни мениджъри, които да му подсигурят нещо сносно като продукт от бразилските трети дивизии или други чужденци от Европа, за които Левски няма да плаща трансферна сума и които да приемат условията на Левски за заплата.

Това означава, че Мъри ще се надява новите да се интегрират бързо към тима и да паснат на стила му, както стана с Цунами, Келиан Ван дер Каап, Илиян Стефанов и Уелтон.

Тази пролет Левски вдигна летвата и положи основите на перспективен Левски. Със сигурност догодина Мъри ще има солиден тим, с който да се бори за титла и отново за Купата, но предвид това, че треньорът няма възможност да изгради този Левски, който той си представя, е нормално да се въздържа от големи обещания, за да не претърпят впоследствие всички левскари огромно разочарование. Казано по друг начин, не може да обещае така жадуваната титла.


Видяно 38 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.

Един коментар

Коментирай
  1. Stoyan Rusev
    Че ще поцепи оранжевите припознавачи и чупачи на стъкла