Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Ювентус отчете загуба от 210 милиона евро

0
ювентус

Италианският гранд Ювентус обяви загуби в размер на 210 милиона евор за финансовата 2020-2021 година. „Старата госпожа“ се превръща в поредния европейски клуб, който инкасира сериозни щети заради коронавирус пандемията, която не стихва вече близо 20 месеца.

Приходите от трансфери са спаднали с 129 милиона в сравнение с периода 2019-2020, а продажбата на билети също е регресирала с близо 41 милиона евро в сравнение последната година на изминалото десетилетие. Въпреки че сериозните загуби бяха отчасти компенсирани от новата подобрена сделка за излъчване на Серия „А“, Юве е на загуба почти двойно, гледайки към 2019-2020.

Най-титулуваният италиански клуб е един от трите клуба заедно с Барселона и Реал (Мадрид), които открито продължават да настояват за създаването на Супер лига. Президентът на клуба Андреа Аниели на няколко пъти се изказа остро по адрес на УЕФА и на отборите, които дадоха задна след първоначалното обявяване на плана за нов турнир на мега богатите.

Видяно 11 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.