BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Йордан Лечков възражда футбола в Сливен

0
Йордан Лечков
Снимка: lap.bg

От следващия сезон ФК Сливен ще играе в Югоизточната трета лига. В драматичен мач в град Раковски „войводите“ надиграха Верея с 3:2 и спечелиха промоцията за по-горно ниво във футбола ни. Другият клуб, който ще попълния групата, е Спартак (Пловдив) – шампион на България от 1963 година.

На практика ФК Сливен се издържа от вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, който помага и на ОФК Сливен, разиваващ само детско-юношески футбол. „Ние не делим двата клуба, за нас са едно и също. Бизнесът засега не откликва, господин Лечков отговаря за издръжката на клуба. Ако не беше той, футбол в града нямаше да има. Той дава ежемесечно 10 хиляди лева само за базата и момчета имат всички условия за подготовка и възстановяване“, каза президентът на ФК Сливен Ивайло Иванов.

Наставникът на тима Александър Балездров пък допълва, че разчита на футболисти, които са на 16, 17 и 18 години, и ще развива качествата им в третия ешелон.


Видяно 68 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.