Най-новият букмейкър е вече в БългарияСпорт Бонус: 30лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ + до 300лв Нов Клиент
ВХОД
РЕГИСТРАЦИЯ

Джокович даде обяснения за карантината и визата му

0
новак джокович токио 2020

Броени дни преди основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем въпросителните около участието на световния номер 1 не спират. Новак Джокович, който бе задържан от граничните власти в Австралия, а по-късно му бе разрешено да остане и да играе на Откритото първенство на Австралия, е обект на критики и обвинения, че е излъгал в документацията си за получаване на виза.

Освен това, в медийното пространство се появиха слухове, че Джокович не е изкарал и нужната карантина, след като е дал положителен тест за COVID-19 през миналия декември. Това накара сърбинът да разясни ситуацита и да представи своята гледна точка.

„Искам да внеса уточнения след продължаващите подвеждащи информации около моите действия през декември около положителния ми PCR тест. Това са неща, които трябва да бъдат изяснени“, написа в своя Instagram профил „Ноле“.

„Подчертавам, че направих всичко възможно да пазя здравето на всеки около мен и съм изпълнил ангажиментите и задълженията си за тестване. На 14 декември бях на баскетболен мач в Белград, след който немалко хора дадоха положителни тестове за ковид. Аз нямах симптоми, направих си бърз антигенен тест, който на 16 декември бе отрицателен. В същия ден направих и PCR тест.

„На 17 декември бях на събитие в Белград, за да наградя деца, като преди това също дадох негативен антигенен тест. Едва след това събитие получих резултатите от PCR теста и той бе позитивен.

„На 18 декември бях на събитие с френското издание „Екип“ в Белград (фотосесия и интервю), а след това се изолирах за необходимия период у дома. Не исках да откажа публичната изява с хората от „Екип“, с които имам дългогодишни добри взаимоотношения. Сега осъзнавам, че е трябвало да я пренасроча.“

Джокович метна светлина и върху темата с документите за визата, след като органите на реда в Австралия се усъмниха в това, че сърбинът е е посещавал други държави в 14-те дни преди полета до Австралия. Според Ноле неговият агент е допуснал „административна грешка“, която не е направена нарочно. Към този момент все още се очаква крайното решение относно това дали австралийските власти ще дадат виза на Джокович, за да може той да брани титлата си от миналогодишното издание.

Видяно 8 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.