Изминаха пет години без Аян Садъков

0
Аян Садъков
Снимка: Facebook

Човек не умира, докато е жив в спомените и емоциите на хората. Тази древна максима важи в пълна степен за един от най-великите български и пловдивски футболисти за всички времена Аян Садъков. Неусетно изминаха пет години, когато той отлетя от този свят и попълни звездния отбор на небето.

Легендарният капитан на Локомотив (Пловдив) и рекордьор по мачове за всички национални гарнитури си отиде без време, но остави дълбока диря след себе си, по която да вървят бъдещите поколения наши играчи. Садъков ни напусна твърде млад на 1 юли 2017 година и ни накара да се замислим как не ценим достатъчно богоизбраните, докато са на този свят, и скърбим за тях, единствено когато си отидат от нас.

70 хиляди зрители са скандирали името на Садъков на мачовете на националния тим на България, независимо че не беше от Левски и ЦСКА, а от Локомотив (Пловдив). Локомотив, който той безмумно обичаше и остана в сърцето му завинаги. Както и той остава в черно-белите сърца завинаги. Аян Садъков не бе за дълго на този свят. Той обаче остави неизличими спомени у любителите на футбола и приятелите си със своя уникален талант, мъжество и всеотдайност. И най-вече, че на върха на своята слава остана земен и човечен.

На пръсти се броят футболистите, с които божественият Диего Армандо Марадона е пожелал да смени фланелката си. И емблематичният за Локомотив и футбола ни номер 8, се пазеше от гениалния номер 10, докато и той беше на тази земя. Дори само този факт говори за величието на човека, който винаги ще живее в сърцата на феновете. Да се поклоним пред паметта на големия Аян Садъков и да помълчим! И да се помолим Бог да прати скоро при нас и друг такъв като него.

Видяно 12 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.