Излязоха нови скандални разкрития за „Барселонагейт“

0
Барселона
Снимка: Twitter

Джосеп Мария Бартомеу бе президент на Барселона в продължение на шест години, в периода 2014-а/2020-а, но мандатът му бе предсрочно прекратен след своеобразен вот на недоверие. Той обаче остави след себе си наследство от тежка финансова криза и поредица от скандали, които продължават да не са заглъхнали.

По-рано днес “Кадена СЕР” разкри нови подробности около скандала “Барселонагейт”, който продължава да се разследва от местната полиция.

До този момент се знаеше, че Бартомеу е наел компанията 13 Ventures, която се е ангажирала с онлайн активност насочена срещу настоящи към онзи момент играчи на каталунците, включително Лионел Меси. Сега обаче става ясно, че подобен договор е имало и с друга фирма – Nicestream, която е трябвало да създава армия от акаунти в различни социални мрежи, които да се ангажират със защита на Бартомеу и неговата работа като президент на отбора.

Също така продължаващото разследване е достигнало и до контракти от страна на Бартомеу, които са били фалшифицирани и крити от клуба, което продължава да усложнява ситуацията на вече бившия президент на каталунците, който е заплашен от ефективен затвор.


Видяно 18 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.