Изкуството да не очакваш нищо… и пак да си разочарован

0
борислав михайлов
Снимка: lap.bg

Не е вярно, че българите не сме талантливи. Не е вярно, че българите не сме и успешни. А още по-невярно е твърдението, че българите сме песимисти. В България има и страшно много хоа на изкуството. Но не на какво да е изкуство, а на едно много специално такова.

Едва ли има човек, който да не е запознат с комедийния сериал „Малкълм“. Лудото семейство, което се справя с ежедневните си проблеми по-възможно най-комичен, но и в същото време сюреалистичен начин. Запечатан в съзнанието ми завинаги ще бъде епизодът, който започва с рождения ден на Дюи. Най-малкият (по това време) брат седи на масата с торта пред него, а на заден фон се чуват крясъци и караници. А с него на масата – никой! Дюи си близна от тортата и след това каза една фраза, която трябва да седи на Народното събрание: „Нищо не очаквам и пак съм разочарован“.

Та да, ние сме царе, фараони, крале, ханове, херцози, принцове и каквото още се сетите на това да не очакваме нищо… и накрая пак да сме разочаровани. Да знаеш, че нещо ще се случи. То няма да е за добро, но никой, никъде и по никакъв начин не може да го спре. И не само това. Не само че не може да го спре, ами и разочарованието е голямо.

Така беше и вчера, 12-ти октомври 2021 г. Проведе се извънреден Конгрес на БФС, на който се гласуваше бъдещето на българския футбол. Всички очаквахме с притаени сърца, знаехме какво да очакваме… и то си стана. Борислав Михайлов отново ще седне на президентския стол. Представяте ли, драги читатели, щом хора като Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров не можаха да се справят с джунглата тук. Кой тогава чакаме да дойде? Попето? Или Божинката? Или пък Джизъса? А не, чакайте. Николай Михайлов. Или пък Станко Йовчев. Защо не Спас Делев? Все успешни футболисти, с много контакти по цял свят, вряли и кипяли в голямата игра. Всичките без Станко „Машината“ национали.

С подмолни номерца и всякакви други задкулисни игрички, човекът „цикъл“ се бетонира за още 4 години. Нови 1460 дни, в които ще случаме как никой за нищо няма вина. Как се работи за бъдещето на децата, как се подмладява състав, как всичко впрочем е наред. И така докато и последният мазохист не престане да се интересува от това какво се случва по родните терени. А това хич не изглежда далеч…

Пусто му американско лято, пуста Преслава и пуст цикъл…

Видяно 11 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач