Изчезналият щангист в Япония е оставил писмо

0 коментара
Джулиъс Секитолеко
Снимка: Twitter

Щангистът от Уганда Джулиъс Секитолеко, за който Nostrabet писа, че е в неизвестност, след като бе настанен с отбора в базата на град Изумисано за Олимпиадата в Токио, е трябвало да се яви на тест за коронавирус. Такива са изискванията за всеки участник в Игрите.

След като Секитолеко не е дошъл, служители в град Изумисано, перфектура Осака, са подали сигнал, че го няма. Няколко часа по-късно един от служителите е намерил писмо, което Секитолеко е оставил в стаята си.

В него 20-годишният състазател заявява, че няма намерение да се завръща в Уганда, тъй като животът там бил особено труден.

Тежкоатлетът е напуснал стаята си в хотела и си е купил билет за влака за Нагоя, който се намира на около 200 км, става ясно от нови подробности от разследването, публикувани от местната агенция Kuodo.

Джулиъс е помолил също в писмото организаторите на Игрите да предадат неговите вещи на съпругата му, която се намира в Уганда.

Местонахождението на щангиста остава неустановено, въпреки че член от делегацията на Уганда е успял да разговаря по телефона с Джулиъс в петък вечерта, но без да получи допълнителна информация за него.

Инцидентът се случва само седмица преди откриването на Олимпийските игри в Токио и поражда опасения относно мерките срещу коронавирус, приложени за Игрите, пише marca.com.

Превод: Nostrabet


Видяно 11 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.