Избраха Супермен за Играч на мача в Катар

0
Еквадор
Снимка: Twitter

Нападателят на Еквадор Енер Валенсия бе избран за Играч на мача в първия двубой от Световното първенство в Катар. Валенсия, известен с прозвището Супермен, вкара двата гола за успеха на своите срещу домакините, които дебютираха на финали на Шампионат на планетата.

Eнер е автор на последните 5 гола за Еквадор на Световно, с което се приближи до рекорда на Еузебио, Паоло Роси и Олег Саленко, които имат по шест гола съответно за Португалия през 1966-а, Италия – 1982-ра и Русия – 1986-а.

Толкова много пъти съм мечтал да спечеля този мач на откриването. Сбъднах една мечта, че успях да отбележа и да помогна на отбора ми да спечели трите точки. Успяхме да вкараме два гола през първата част, което ни помогна да контролираме играта и да спечелим. Смятам, че може да стигнем далеч в този турнир, каза Валенсия.


Видяно 31 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.