Италия има стари сметки за уреждане с Испания

0 коментара
Педри
Снимка: УЕФА

Италия – Испания е големият мач тази вечер. Два от най-силните отбори на ЕВРО 2020, два от най-резултатните, два от най-атрактивните ще определят първия финалист.

„Адзурите“ изумяват с резултати и постоянство. Подобриха рекорда си за най-много поредни мачове без загуба и за най-много мачове поред без допуснат гол, знаят как да вземат своето и на Европейското. Силният коз за успеха ще е високата им преса, с която се стремят да си върнат топката по най-бързия начин, когато я загубят.

Момчетата на Манчини преливат бързо в защита и винаги пред четиримата бранители се бранят с другите шест полеви играчи. Напред всички от втора линия подпомагат нападателите и атакуват с петима или шестима. Инсиние и Киеза обичат да влизат навътре и по този начин отварят пространства за активните бекове, които играят като крила.

Да, няма да го има най-силният ляв бек на финалите – Спинацола. Но селекционерът на Италия разполага с равностойна пейка и дълбочина на състава, така че включването на Емерсон едва ли ще промени начина на игра, нито пък ще наруши баланса в състава.

Ще бъде любопитно да видим дали Лоренсо Инсиние ще отбележи гол, който е негов патент – от фланга навлиза навътре и търси далечния ъгъл с брилянтен фалцов удар.

Що се отнася до Испания, класата на тима е неоспорима. Ла Фурия трудно потегли на тези финали в първите два мача, но после започна да вкарва редовно. Прословутото тики-така от времето на Шави и Иниеста още работи безотказно, но с други изпълнители. Испанците все така обичат да държат топката и да карат съперниците да тичат след нея.

Еднакво опасни са са както при позиционна игра, когато разчитат на многобройни разигравания, така и на контраатаки. 

Приятният за окото стил на двата отбора предполага, че ще видим голове, а за Италия ще има още един огромен стимул да победи. „Адзурите“ имат стари сметки за уреждане със своя противник, тъй като не са забравили кошмарната загуба с 0:4 на финала на ЕВРО 2012. 

Двубоят е от 22 часа на „Уембли“.

Видяно 31 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.