Истинската битка на ЦСКА е в Европа!

0 коментара
цска софия
Снимка: lap.bg

Много се изказа и изписа след загубата на ЦСКА от Лудогорец с 0:4 за Суперкупата на България. Традиционно след издънка на „армейците“ се чуват предимно гласовете на техните вечни съперници от София – Левски.

Все пак при добра медийна хигиена могат да се отделят и качествени анализи, и коментари.

ЦСКА загуби тежко, не го бе правил с този резултат от шест години. При увправлението на Гриша Ганчев „армейците“ нямаха поражение с четири гола, било то срещ Рома, Базел, Йънг Бойс, Копенхаген или друг западноевропейски тим със значително по-голям бюджет.

ЦСКА

„Армейците“ нямаха ден, случва се. 

И още пет пъти да бяха пуснали „We are the champions“ на Националния стадион „Васил Левски“ пак нямаше да ни убедят в това, че въпросната Суперкупа е нещо повече от загряващ шоу мач, който съпътства началото на efbet Лига.

Далеч по-важните битки на ЦСКА са в Европа и започват този четвъртък срещу латвийския Лиепая. Там „армейците“ трябва да настъпят педала на газта.

Следва и шампионатен сблъсък с обяснимо неприятния в Борисовата градина тим на ФК ЦСКА 1948, който също е далеч по-важен от този за Суперкупата. Ако иска да задържи нивото от миналата година 31-кратният шампион ще трябва да направи нов пробив в европейските клубни турнири и да е конкурентен у нас.

Любо Пенев

На първо място обаче е битката на Стария континент.

Именно на европейската сцена ЦСКА е марка, която през годините неведнъж е прославяла България. Заради отличното представяне миналата есен сега Валентин Антов струва 3,5 милиона евро.

Всички усилия трябва да са концентрирани към мача в четвъртък, а ненужното втренчване към вече отминалия сблъсък с Лудогорец и опит за принизяване на работата на Любослав Пенев и футболистите е проява на лош вкус.

Видяно 7 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Асен Красимиров

Асен Красимиров завършва висшето си образование в Софийски университет специалност Право. Докато следва започва да стажува в няколко водещи спортни медии у нас и след това продължава работа като редактор и репортер.