Исках да гласувам, обаче нямах желание

0
наско сираков левски
Снимка: lap.bg

Велико нещо е българският футбол. В най-чистия смисъл на тази иначе толкова преекспонирана дума. Не само футболът ни е велик, но и хората, които са се наели да го спасяват и управляват. Как точно предпазваш нещо от теб самия е друга тема.

Извънредният Конгрес на Българския футболен съюз мина. Футбол в милата ни татковина няма да има поне още 4 години, освен ако няма предсрочни избори. В дните преди самото събитие имаше един въпрос, който блуждаеше във въздуха. А той бе кой президент ще подкрепи ПФК Левски. Любимият отбор на половин България изрази подкрепа към Димитър Бербатов, чакаше се какво ще каже отборът на другата половина. Отговорът дойде минути преди започването на грандиозно прозрачното мероприятие в зала 1 на НДК. Даде го собственикът и легенда на „сините“ Наско Сираков.

Футболът в България е в положително развитие. Аз съм малко старомоден, но не мога да зачеркна 40-годишно приятелство с лека ръка. Михайлов няма да загуби конгрес заради глас на Левски. Надявам се Боби да намери сили и енергия в себе си да работи за промяна в БФС, защото това се превърна в една архаична организация и има нужда от абсолютен рестарт. Ако Боби не може да осъществи тази сериозна промяна в БФС, ще бъде за негова сметка„, бяха думите на „Единака“.

Както са казали хората – в него е ножа, в него е хляба. Нито един разумен човек, който истински милее за остатъците от футболната игра в България, не разбра защо Сираков гласува така, но това си беше негово право и той си го упражни. Днес обаче г-н Сираков реши, че водата е до колене и няма какво да стане. Вездесъщият собственик на Левски, който през миналата година се мяркаше на някакви клипчета и обещаваше по-розово бъдеще и спасение на отбора обяви, че е разочарован от новия Изпълком на БФС.

Да повторим. Наско Сираков, който на 12.10.2021 г. гласува за Борислав Михайлов, след само два дни заяви, че е разочарован от избора на членове за нов Изпълком.

Май няма нужда да потретим, безсмилено е.

Заставам на 100% зад Борислав Михайлов. Не ми хареса състава на новия Изпълком. Аз съм зад сериозна промяна във футбола, но трябва да я направи Михайлов. Вече не вярвам в промяната в българския футбол, точно с този Изпълком. Вече по въпроси за Конгреса се обръщайте към Михайлов. Няма да коментирам повече тази тема. Борислав Михайлов ми гарантира, че ще има изцяло нов Изпълком с нови лица. Това не се случи. Надявам се с работата си да не ме накарат да съжалявам за избора, който направих„. Край на цитата.

Преди няколко години в родния фолклор от XXI век се роди една крилата фраза. Ставаше въпрос за избори, а родна журналистка интервюираше един леко мургав мъж на средна възраст. Човекът в прав текст си каза, че „е искал да гласува, обаче е нямал желание“. Реално погледнато, и тогава не беше смешно, и сега не е смешно.

Не е смешно и изказването на мъжа на Илияна Раева. Искал е промяна, била му е обещана промяна (кога и къде само той си знае), ала промяна няма. Егати значи…

Един от най-значимите хора в историята на САЩ Ейбрахам Линкълн е казал преди много години:

„По-добре е да замълчиш и да те помислят за глупав, отколкото да си отвориш устата и да премахнеш всички съмнения за това.“

Тук, разбира се, не става въпрос за глуповатост. Не става въпрос и за измама. Не става въпрос и за разбити илюзии. Такива отдавна няма. Става въпрос за това да искаш да си спасиш задника от гнева на хората, но вече е прекалено късно. Историята вечно ще помни кой какво е казал и какви са били постъпките му. А това да се правиш на невинен и на неразбрал, по нашите географски ширини отдавна не минава.

Видяно 26 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.