Илич: Лидерите на ЦСКА се раждат в големи мачове

0
Саша Илич
Снимка: lap.bg

Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, даде задължителната пресконференция, съпътстваща гостуването на Македония Гьорче Петров.

Двата тима излизат един срещу друг утре в Скопие в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Срещата е с начален час 20:00 българско време.

Специалистът отбеляза, че тежките метеорологични условия ще попречат на футболистите да направят зрелище. 

„Времето ще бъде много горещо и ще бъде тежко за игра. Дошли сме да направим добър резултат преди втория мач. Вече сме изяснили състава, знам кои ще играят“, започна Илич.

„Последните 10 дни бяха много тежки и играчите са уморени. Според това кой как се чувства, ние сме избрали стартовата единайсеторка. Условията като не са добри, трябва да се играе умно.“

„Разликата между мач от шампионата и от евротурнирите е огромна. Ако в първенството направиш лош резултат, имаш още 30 мача, в които можеш да се поправиш. В евротурнирите, имаш още само един, в който трябва да се поправиш.“

„Искам ЦСКА да играе по начина, по който сме тренирали. Имам свои виждания как трябва да играе отборът и искам да го виждам на терена. Мартин Смоленски е дете, което тренира всеки ден с нас. Той обаче имаше проблеми с контузиите. Така пропусна доста тренировки“, отбеляза специалистът. 

„Ние трябва да направим така, че да спрем силните страни на Гьорче Петров. Трябва ни максимална концентрация и спазване на указанията, само така можем да стигнем до добър резултат. В ЦСКА всеки се труди, за да бъде лидер. В големите мачове се вижда кой е лидер. Не можеш да кажеш на някого „Ти си лидер“. Този човек трябва да поема отговорност, да има познание за себе си.“

„Не обръщаме внимание на това кой би бил следващия ни противник. Сега пред нас е този мач и мислим само за това как ще играе ЦСКА и как ще играе Македония Гьорче Петров“, завърши Саша Илич. 

Видяно 8 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.