Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

И по-зле ще става

0
българия
Снимка: lap.bg

Реално погледнато няма какво да се каже след вчерашния пореден позор. Българрия не успя да побед полу-аматьорите от Гибралтар и завършиха 1:1. Дни преди това паднахме с 2:5 от Грузия, завършихме наравно със Северна Македония и сега пак ни чака мач с грузинците, този път на тяхна земя. Ужас!

На всички ни се иска да кажем „от това по-зле няма накъде“. Уви, има! 17 години престъпно управлние на БФС и 30 години целенасочено убиване на спорта и футбола няма как да не дадат своето торажение. Това е тъжната истина. Малката снежна топка, която бе спусната от престъпниците, които управляват родния футбол, се превърна в лавина от помия, която заля крехкия футбол.

Виновни? Няма виновни. Със сигурност не са БФС. Те не играят на терена. Кой може да обвинява Българския футболен съюз, органът който отговаря за развитието н футбола, за състояние на играта? Борислав Михайлов, Емил Костадинов и Йордан Лечков в никакъв случай не трябва да бъдат разлседвани и вкарани в затвора, те си вършат чуденсо своята работа.

Футболистите ни също не са виновни. Момчетата винаги дават най-доброто от себе си и се борят мъжки за честта на България. Щом това е елита на футбола ни, предствете си какво има отдолу…

Президентите също не са виновни. Те са еиднствените мили и добри хора, които не спират да наливат пари в родния футбол и да твърдят, че са вечно на загуба. Неработещите с десетилетия школи също не са по тяхна вина. Ето, ЦСКА и Левски продължават да си се оглеждат в свободни агенти, които да подритват топката за 10 000 евро на месец и да си правят чики-рики. Но хора като Венци Стефанов, Наско Сираков с 40-годишното си приятелство, Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев и другите псевдошефове в никакъв случай не може и не бива да бъдат обвинявани за състояние на футбола.

Министрите и държавата ептем не са виновни. За пследните 30 години се построиха стадиони, бази, школи. Спортът е национална политика и в него се инвестират милиони. Приехме първенства безброй, наляво и надясно ни дават за пример. Вижте стадионите на двата уж водещи отбора.

Медиите няма как да бъдат виновни и те. Обслужването на интереси си е бизнес от време оно. Това че сайтът ти е черно-оранжев не означава, че устата ти е кафява, а сърцето ти жълто…

Феновете… виж, това е друга бира. Тук може да бъде потърсена вина. След всеки мач в първенстото има солени глоби за отборите за изпозлване на факли, бомби, пиротехнтика от страна на привържениците. Има и глоби за псувни. Тия хора не разбраха, че на стадиона трябва да се ходи, за да се пляска на президентите и на полубожествата от Изпълкома на БФС, които да се свети името им, са единствената причина пламъка на футболната свещ още да мъждука.

Та така, шегата и да я слагате настрана, и да я приемате навътре, нищо по-добро не ни предстои. През 21 век спорт се прави с пари, а в нашата татковина парите са ограбени и изпити. И този цирк няма да свърши, докато цирозата не застигне не малък процент хора.

Видяно 33 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.