Григор Димитров не допусна грешка срещу дебютант

0
григор димитров

Най-добрата мъжка ракета на България Григор Димитров започна участието си на Откритото първенство на Австралия с победа над 20-годишния чех Иржи Лехечка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5. Гришо се нуждаеше от 2:48 часа, за да продължи към втория кръг, където ще се изправи срещу победителя от двойката Беноа Пер – Тиаго Монтейро.

За Лехечка това бе дебютно участие на турнир от Големия шлем, а също така бе и първи мач а ниво ATP. Григор направи 33 уинъра и 29 непредизвикани грешки, докато чехът успя да запише 10 аса срещу само 8 за българина. Григор успя да реализира 3 от 12-те си възможности за пробив, но въпреки ниския процент, това се оказа абсолютно достатъчно за 11-та му победа в мач от първия кръг на „Australian Open“.

Двамата сътвориха по 4 двойни грешки за целия мач, а голямата разлика дойде в това, че Лехечка направи 58 непредизвикани грешки за 4 сета.

Видяно 34 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.