Григор Димитров катери ранглистата, сериозен спад за Томова

0
Григор Димитров
Снимка: Twitter

Григор Димитров се изкачи с едно място в световната ранглиста на АТП. След ежеседмичното обновяване най-добрият български тенисист вече е 18-и с 1740 точки.

Втората ни ракета Димитър Кузманов падна с пет места и вече е на 176-а позиция с 290 точки в актива си. Първи е руснакът Даниил Медведев със 7775 точки, а веднага след него в подреждането са Александър Зверев (Германия) с 6850 и Рафаел Надал (Испания) с 6165.

При жените първата ни ракета Виктория Томова отстъпи 12 позиции и вече заема 113-о място с 590 точки.

Снощи тя отпадна в първия кръг на турнира на червени кортове в германския град Хамбург и така се лиши от възможност да атакува топ 100. С четири места напред се изкачи Изабелла Шиникова, която вече е 229-а в световната ранглиста.

На върха няма размествания. Доминаторката от Полша Ига Швьонтек е първа с 8336 точки. Единствената промяна в топ 10 при дамите е, че американките Джесика Пегула и Даниел Колинс размениха местата си. Пегула вече е седма, а Колинс заема осма позиция.

Видяно 10 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.