Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Градев обясни защо УЕФА отряза Левски

0
Левски
Снимка: Twitter

Специалистът по спортно право Георги Градев обясни в няколко подточки защо УЕФА е отхвърлила жалбата на Левски за преиграване на мача с Хамрун Спартанс в Лига на конференциите. „Сините“ подадоха контестация заради втория гол на малтийците, при който техният играч Додо беше навлязъл в половината на българския тим преди изпълнението на център. Впоследствие Додо асистира за второто попадение на своите.

По повод формално нарушение на правило 8, разяснявам следното: Правило 8 задължава съдията да повтори изпълнението на центъра поради навлязъл футболист на Хармун в половината на Левски. Това е решение, което се взема от съдията и в случая той сбърка. Правило 5 казва, че решенията на съдията са окончателни, тоест необжалваеми, дори когато са очевидно грешни, с едно малко изключение в практиката при показване на червен картон на грешния футболист. При това положение искането на Левски за преиграване е недопустимо, тъй като се обжалва решение на съдията, написа Гадев във Фейсбук.

Видяно 35 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.