Господине, докога ще си играйкаме?

1
гриша ганчев
Снимка: lap.bg

Изминаха малко повече от две години от онзи прословут трансперант в Сектор „Г“, който попита един определн собственик докога любимият клуб на половин България ще прилича на банда несретници? Беше в мач за Купата на България и ЦСКА победи мъчно и трудно Ботев (Вр) с 2:1. ЦСКА отново нямаше шанс за титлата и всички сили бяха насочени към втория по значимост трофей. Няколко дни или седмици преди това господинът от село Микре бе казал, че никой в България не може да се конкурира с Лудогорец и че „другите отбори си играйкат“. Същият този господин бе споделил, че ще изпрати и шлифовалка към Разград. Той иронията я умее много добре, доказан специалист е в тънките шегички.

Две години по-късно и шест години след поемането на управлението на най-титулувания клуб в България ситуаицята е следната – на никой не му е смешно и то от доста време насам. Въпросът, който бе зададен тогава, важи с пълна сила, че дори и повече и днес. Преди час 31-кратните шампиони отнесоха 5 безответни гола от новия-стар шампион на страната, но резултатът тук дори няма толкова голямо значение. Да, знам че звучи странно…

Играчите на Алън Пардю за пореден път демонстрираха абсолютна незаинтересованост от спорта наречен футбол. И на малките деца им е ясно, че в ЦСКА се работи феноменално безотговорно и по безпардонно аматьорски начин. Но няма и как да бъде, след като вече шести сезон бившият васал от северна България си мисли, че Борисовата градина е по остието на река Осъм. На мачове се ходи от дъжд на вятър, интервютата се дават само по негова преценка, неудобни въпроси няма и изобщо всичко си върви по мед и масло.

В игрови план „червените“ изостават на светлинни години от Лудогорец. И това е вече шеста поредна година!!! За тези близо 72 месеца през ст. „Българска армия“ се изсипаха такива некадърници и дървета, че в нормално функицониращ клуб все някой би задал публично въпроса: „Абе, кой го доведе този? И този? И онези? И всички?“

Тук обаче няма такова нещо. Господинът дава парите, господинът коли и беси. Той е над всички и всичко и щом някой се опълчи срещу него, почват сръдни. И едни игрички и номерца, които са по-характерни за леките жени. Да, сещате се. Явно мениджърските интереси и свободните агенти са на почит в ЦСКА и качество не се търси. Но този сериал го гледаме вече шести сезон, изненадани не би трябвало да има. В ЦСКА продължават да се плащат колосални заплати на хора, които очевидно не могат, не искат и не знаят как да си спрат топката. Не визирам никой, визирам всички.

Ако историята може да ни служи за нещо, то тя би трябвало да ни служи като ориентир какво и как не бива да правим за вбъдеще. Обръщайки поглед назад към последните 16-17 години и ще видим, че от „Армията“ си тръгнаха много хора, които дойдоха с претенции на спасители. Почвайки от Васил Божков, който затвори Сектор „Г“, преминем през Александър Томов и Прамод Митал, които се опитаха да заличат „армейците“, стигнем до пияните чичковци от Перник и после пак през Лупи, та чак до Микре. Тези фигури всички до една бяха принудени да си тръгнат от „Армията“. Срещу тях имаше протести, бунтове и всички възможни акции. Идва ред на господина.

Колкото до въпроса кой ще дойде след него… Който и да е, нека да знае, че нервите на феновете на ЦСКА са супер изтъняли и напрежението вече се реже не с нож, а с брадва. Поредната власт се провали, да му мисли следващата! И за финал един въпрос без отговор към този момент – възможно ли е футболен клуб в Бълагрия да стане собственост на феновете? Храна за размисъл.

Лека вечер София, много поздрави от Микре!

Видяно 31 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач

Един коментар

Коментирай
  1. Stoyan Rusev
    Кущичка за прасенца правил ли е?