Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Гонзо захапа Ясен, но ще оправи ли батака

0
Георги Иванов
Снимка: lap.bg

Временният селекционер на държавния тим по футбол Георги Иванов захапа своя предшественик Ясен Петров, като каза, че при провала срещу Грузия нашите не са играли добре, и като тактическа постройка, и като раздаване на футболистите. По този начин Гонзо посочи основната грешка на своя съгражданин и дори заяви, че след разговор с играчите, те разбрали къде са сбъркали и няма да повторят тези слабости.

Всъщност тази вечер при дебюта на Иванов в Гибралтар, няма да разберем реално дали под негово ръководство ще има светлина в тунела за трикольорите или поне минимална промяна в положителен аспект. Просто, защото излизаме срещу европейско джудже, което губи наред, дори и с много, така че очакваната победа в никакъв случай не би била критерий за състоянието на нашите, нито пък за идеите и вижданията на новия селекционер. Още по-малко пък може да се говори за едно ново начало.

По-скоро при гостуването на Грузия в неделя е възможно да се видят накакви наченки на това дали националите биха имали някакъв по-различен облик и подход и друго игрово поведение. Макар че от един мач, тъй като този срещу Гибралтар не го броя, няма как да се извадят изводи, да се дадат оценки и да се направят анализи за свършеното от един треньор. 

Сигурното е, че Гонзо ще направи промени в състава, като те може да бъдат във всички линии и ще се стреми да вземе четири или шест точки от тези две срещи, въпреки че максимумът изглежда малко вероятен с оглед на това как изглеждахме в Разград срещу Грузия и каква продукция показа съперникът. Всъщност, ако не загубим втория двубой, Гонзо ще даде сериозна заявка за постоянен селекционер. 

За пет дни едва ли са възможни чудеса, но все ми се иска срещу Гибралтар да загреем, а срещу Грузия най-после да демонстрираме, че можем да разиграваме топката, да си я подаваме и да се надиграваме, а не да се приберем отзад, да заложим на изчаквателна тактика и да дебнем за грешки.

Това обаче ще зависи най-вече от изпълнителите в средата на терена, тъй като футболните хора обичат да казват: кажи ми кои са халфовете ти, за да ти кажа какъв е отборът ти. Така че на ход ще бъдат Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Филип Кръстев, Георги Миланов, Андриян Краев, Кристиян Малинов и Тодор Неделев.

Без значение кои от тях ще са на терена, тъй като вече казах, че след крушението срещу грузинците никой от тези, които играха за националния в този срамен за него мач, не може да има моралното право да претендира, че има запазено място в състава.

Видяно 33 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.