Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Гонзо, режи из корен в националния тим

0
Геоорги Иванов
Снимка: lap.bg

Временният селекционер Георги Иванов да положи началото на едно ново и революционно ръководене на националния отбор по футбол. Той е длъжен да пипа с твърда ръка, да е безкомпромисен и да не се съобразява с имена. Такъв трябва да бъде стилът на поведение и на всеки следващ предводител на трикольорите. Независимо дали е Гонзо, Белия, Херо или някой друг.

Времето на компромисите свърши. Търпението се изчерпа. Живуркането приключи. Доверие пък е редно да получават само онези, които го заслужават. След последния мач в Разград, щом европейско джудже като Грузия ти е вкарал пет гола, никой от игралите за държавния ни тим вече няма моралното право да претендира, че има запазено място в тази формация.

Абсолютно никой. Дори безспорния лидер Кирил Десподов или другите такива Ивайло Чочев, Николай Михайлов и Тодор Неделев. Да не говорим за останалите и особено за тези, които не играят редовно в своите клубния отбори, а изявяват претенции да помагат на националния като основни изпълнители.  

Тенденцията да продължи налагането на млади и перспективни играчи е правилно да се запази, но задължително с изключения. Защото за България трябва да играят най-добрите, най-заслужилите, най-подготвените и тези, които се намират в най-добра форма. 

Крайно време е да се скъса и с порочните практики, които съспиват „лъвовете“. Една от тях например е, че едни близнаци, които търкат пейките към момента в своите отбори, задължително трябва да са в състава за „лъвовете“ поради липса на качествени български централни защитници.

Това, разбира се, се отнася и за играчи на друг постове. Не е казано, че само тези, които бяха канени през последната година, само с тях трябва да се продължи напред. Националният отбор на България не е приют и когато нещата не вървят, ще се опита с други фуболисти, които могат да придадат нещо креативно, нещо различно, нещо ново към стила на игра. Ако изобщо е имало такъв досега.

Видяно 79 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.