BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Голът на Зиеш ни развълнува, но нека да аплодираме и фотографа

0
Хаким Зиеш
Снимка: Twitter

Определено голът на Хаким Зиеш при успеха на Челси с 2:0 срещу Тотнъм ще бъде включен в януарската селекция по кадри. Мароканският полузащитник откри резултата в 47-ата минута от любимата си позиция пред наказателното поле. 

Хаким успя да създаде шедьовър, както и фотографът. След силния фалцов удар на Зиеш топката влетя в горния ъгъл на вратата на Юго Лорис по перфектна траектория. Хипнотизиращ кадър на един великолепен момент. 

„10 от 10. Първоначално си помислих, че може би съм стрелял прекалено силно, но топката се озова в задната част на мрежата“, каза Зиеш след мача. Той има пълно право, а за него това е първият гол в Премиър лийг на „Стамфорд Бридж“.

Треньорът на Челси Томас Тухел също е доволен: „Гледах топката точно зад него. Отначало ни се стори, че се издига малко по-високо, но в точния момент се гмурна и видяхме този удивителен по красота гол. – Бих искал да подчертая и начина, по който отборът се подготви за този момент. Правилните ни действия изведоха Хаким на удобна позиция. Калъм Хъдсън-Одой създаде опасна ситуация с подаването си, а Сесар Аспиликуета увлече към себе си защитника. И, разбира се, самият удар беше превъзходен.“

Германецът изтъкна ролята на тактиката – неговият отбор играеше във формация 4-1-4-1 със Зиеш на десния фланг. „Това беше едно от най-добрите му представяния. Играеше много надеждно и може би тази позиция на десния фланг е най-добрата за него, въпреки че в обичайната ни формация 3-4-3 с флангови футболисти просто не разполагаме с уинбекове. Зиеш показа страхотен футбол. Помолих го да поема рискове в ситуациите, в които това е оправдано“, обясни Тухел.

В коментарите за гола се включи и известният руски фотографът Евгений Фелдман, който направи албума на шампионския сезон на Спартак (Москва).

„Фотографът, направил тази снимка, показа професионален поглед към удара на Зиеш и реакцията на Лорис.  Съвременните фотоапарати снимат с 15-25 кадъра в секунда. Но, първо, дори при 15 кадъра в секунда ще имате 2-3 снимки с топката. Все пак моментът трябва да е много точен. Второ и по-важно, фотографите не могат да седят с камери, насочени към вратаря, и да чакат. Трябва да имате време да композирате кадъра, да фокусирате вратаря и да не го нарушавате, когато топката се появи в кадъра и вратарят се премести. Накратко, това не е брилянтен кадър, но е изключително труден за заснемане и техниката в случая помага по-малко от таланта и късмета“, коментира Фелдман.

Видяно 86 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.