Големият Валентино Роси финишира 10-ти в последното си състезание

0
валентино роси

Иконата на моторните псортове на две колела Валентино Роси официално сложи край на блестящата си и неповторима кариера. „Доктора“ завърши на 10-та позиция в последния си старт в Гран При на Валенсия, което бе и последно състезание за този сезон.

Така 42-годишният италианец прекратява може би най-изящната кариера в историята на мотоцикелтизма. Роси прави своя дебют в Moto GP през 2000-та година и се оттегля от спорта с 7 титли и 199 подиума.

Последното състезание за годината видя безспорна доминация на отбора на Дукати. Победата в Испания отиде на сметката на италианеца Франческо Баная, който записа четвърта победа през сезона. Той обаче финишира втори в крайното подреждане, а шампион за сезон 2021/2022 е французинът Фабио Куартараро с отбора на Ямаха. Куартаро завърши днешното състезание на пето място, но той си бе осигурил крайната победа още преди това.

Така в крайното подреждане френският мотоциклетитст завършва с 278 точки, докато Баная е с 252. Трети за сезона приключва испанеца Хоан Мир със Сузуки.


Видяно 14 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.