Гласят Дел Пиеро за вицепрезидент на Ювентус

0
алесандро дел пиеро

По всичко личи, че легендата на Ювентус и на световния футбол от близкото минало Алесандро Дел Пиеро ще бъде част от новия Борд на директорите на клуба. Магьосникът с номер 10 е един от най-обичаните и уважвани хора в пребогатата история на Юве и не е никак случаен фактът, че именно той ще влезе в управата на гранда от Торино.

Според италианското издание La Gazzetta Dello Sport, новият президент на клуба Джанлука Фереро е предложил на Дел Пиеро поста вицепрезидент, който съвсем до скоро бе заеман от бившия му съотборник в халфовата линия Павел Недвед. Чехът обаче, подаде оставката си в понеделник вечер заедно с всички членове на Борда на директорите.

Новата управа ще бъде официално обявена на 18-ти януари 2023-та. Според други източници, Дел Пиеро твърдо е отказал възможността да се завърне в Юве като посланик на клуба, защото е искал роля, с която наистина да помогне за връщането на Ювентус на европейския връх.

Видяно 16 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.