Георги Костадинов под въпрос за мача с Украйна

0
Георги Костадинов
Снимка: lap.bg

Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов пропусна мача на Арсенал (Тула) в руското първенство заради разтежение. Той получи проблем ден преди мача с Уфа. Халфът е усетил болка в мускула над сгъвката на тренировка и решил да не рискува.

Очаква се травмата му да отшуми за световната квалификация с Швейцария на 15 ноември, но участието на Костадинов в контролата с Украйна на 11-и е под въпрос. При всички случаи обаче Георги ще продължи изследванията си в София, когато се появи на лагера на националите. Ясен Петров обаче има богат избор от халфове, които да заменят Костадинов, като сред вариантите са Кристиян Малинов и Ивайло Чочев.

Липсата му в Арсенал бе оценена и от треньора Миодраг Божович. След мача той каза, че отсъствието на Костадинов и Горан Чаушич е оказала влияние. „Това са двама футболисти, които носят увереност в средата на терена. Без тях ни беше трудно“, обясни Божович. Арсенал завърши 0:0 с Уфа и след XIV кръг на руското първенство заема 12-о място с 13 точки, с една повече от предпоследния Химки и три пред последния Урал, който е с мач по-малко. 

Видяно 27 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.