Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Георги Иванов: При Ясен Петров нямаше израстване в националния

0
Георги Иванов
Снимка: lap.bg

Техническият директор на БФС Георги Иванов даде специално интервю пред Дарик радио преди предстоящия мач срещу Гибралтар в петък. Бившият нападател на Левски сподели подробности от кухнята на националите и допълни, че с пристигането на Младен Кръстаич се е подобрила дисциплината в тима.

„Малко опознавателни са нещата в началото. Новият треньор трябва да се знае с играчите. Има много млади, които са гладни за успехи. Най-важното е да създадем среда, в която тези играчи да мислят само за футбол и вече най-после да постигнат успехите, които е очакват от тях“, каза Иванов.

„Всеки един играч има нужните качества да играе в националния отбор. За момента това са най-добрите футболисти, които трябва да представляват България. Не сме зачеркнали опитните играчи като Ники Михайлов, Гошо Костадинов, Тодор Неделев, Наско Илиев, Георги Минчев. Сега е периодът, който нямаме шансове да се класираме. Сега старши треньорът може да види тези млади футболисти, които досега не ги е виждал“, продължи той.

„При Кръстаич дисциплината се подобри значително. Смятам, че досега това липсваше на националния отбор. В крайна сметка, когато трябваше да избираме треньор, беше много важно да намерим човека, който ни трябва. Не се съмнявам, че има добри и качествени български треньори, но в крайна сметка при назначаването на Кръстаич търсихме нещо различно.

„Срещу Грузия и Северна Македония националният отбор ми показа, че няма развитие през тези година и половина при Ясен Петров. Затова, след като се направи промяната, сложихме чужденец, от който искаме отборът да играе по по-добър начин и да е равностоен на отборите по-високо ниво от нашето. Първото нещо е да направим така, че тези футболисти да радват България с начина си на игра, не е задължително да побеждаваш. Има загуби и загуби. Когато се раздадеш, даваш всичко от себе си и загубиш, тогава можеш да стиснеш на противника ръката и да го поздравиш, че е бил по-добър. Не приемам мачовете, които изиграхме срещу Грузия и Македония в Разград. Националният отбор не може да си позволява да играе повече така“, каза още техническият директор на БФС.

Видяно 8 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.