Георги Градев: 65 делегата ще решат следващия президент

0
бфс
Снимка: lap.bg

 Експертът по спортно право Георги Градев направи интересно изказване от коридорите на НДК, където днес се провежда извънредният Конгрес на БФС, на който ще се гласува за нов президент на родната централа.

Конгресът, който започна в 10:00 ч. сутринта, не спря да бълва мистерии, проблеми и разправии – нещо, за което опозицията алармираше през последните дни и седмици. Самият Градев се оказа в центъра на едно от скандалните решение на организаторите на Конгреса. Той заяви, че е не е допуснат до събитието, въпреки че е легитимно издигнат делегат на аматьорския клуб Балкан (Варвара).

 Градев обяви, че повечето недопуснати са от Благоевградска област, която открито подкрепи Димитър Бербатов.

„В началото на конгреса, когато трябваше да се гласува евентуалното участие на независим адвокат в секретариата – 212 гласуваха „За“ участието на този адвокат, 203 бяха „против“, а 65 се въздържаха от общо 480 делегата. Сега вече би трябвало да са 473 делегата. Доколкото разбирам, това означава паритет. Конгресът ще се реши от 65 делегата, които гласуваха въздържали се и ще трябва да решат в чия полза ще отиде гласуването“, коментира Градев.

„Димитър Бербатов сам пое инициативата и предложи да се назначат застъпници от тримата останали кандидати за президентския пост. Камен Костадинов се опита да осуети и опорочи това. Не го подложи на гласуване, а залата въстана бурно. Стана един от делегатите, който все пак успя да го направи като процедурно предложение. Стана един конфликт, след което залата взе единодушно решение да има застъпници“, добави той.

„Ще внимаваме до последно. Комисиите до момента бяха бутафорни, които заседаваха до момента.“

„Камен Костадинов води конгреса така, както един апаратчик би го водил“, добави Градев преди да се завърне към задължението си на застъпник.

Към този момент тече преброяването на бюлетините, а крайният резултат се очаква до минути.

Видяно 16 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.