Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Футболът ни е нищо повече от царска селяния

0
стойне манолов
Снимка: lap.bg

България рядко влиза в световните новини, но когато нещо значимо се случи тук, то бъдете сигурни, че става въпрос за някаква неземна простотия. Такава ни е държавата, такъв ни е манталитетът, такова ни е мисленето, такъв ни е спортът, такива са и хората.

В края на миналата седмица се проведе Конгрес на БФС. Импровизираното „рандеву“, което събра елитa на Цар Футобл в България се произнесе за пореден път в едИн хор – всичко тук е мед и масло, а нашите противници са платени. Това бяха думите на човекът-танц Борислав Михайлов. Най-големият радетел и спасител на българския футбол.

На следващия ден се състоя и мача между Царско село и Локомотив Пловдив, който олицетвори най-добре къде се намираме в спорта и в живота като цяло – на дъното. Може би малко под него, за да бъдем максимално точни. Едва ли има човек, който да не е разбрал какво се случи на мача. Царско село се нуждаеше от задължителна победа, за да се надява на положителна развръзка в срещата между Ботев Враца и Пирин Благоевград. Такава обаче нямаше, тъй като Царско село пропусна две дузпи, а Валентин Железов отмени трета след преглеждане на ВАР.

И всичко щеше да е в реда на нещата, ако вторият наказателен удар в последните минути на срещата не се бе превърнал в поредния забит пирон в ковчега на родния футбол. Собственикът на домакините Стойне Манолов нахлу на терена като един истински футболен корифей и феодален дерибей и не позволи на Юсуфа Яфа да бие дузпата. Манолов дори заблъска гамбиецът, който просто не разбра за какво става въпрос. По думите на съотборниците и капитана му. Видите ли, те знаели че вече изпадат, и затова тази дузпа била от значение. Майко мила, Боже Господи…

В крайна сметка Мартин Кавдански се зае с изпълнението, изплю кълбото и то бе спасено от стража на Локомотив. Мачът си завърши хикс. Който го е хванал, честито! В чуждестранните медии под статията за този футоблен спектакъл се изредиха коментари за черно тото и наредени мачове. Глупости! В България уредени срещи няма. Всичко е честно и истинско. Споровете се решават на терена, по честен и спортсменски начин. Който не вярва, да пита УЕФА!

БФС реши, че поведението на Манолев е недопустимо и го глоби с 12 000 лева, тъй като той е бил на терена като фен, а не като собственик. От блатото на простотията и селянията много трудно се излиза. Но много бързо и лесно се потъва. Ние обаче сме свикнали и ще си търпим още. И медии, и фенове, и играчи, и собственици. Заедно ще затъваме и ще си бъркаме в носа, докато македонци, албанци, косовари и черногорци ни мачкат и тъпчат. Наздраве, Боби!

Видяно 30 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.