Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Футболът надделя срещу простотията на „Армията“

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

ЦСКА и ЦСКА 1948 изиграха много добър за родните футболни стандарти мач, в който футболът надделя срещу простотията. Мач, в който имаше майсторски отигравания, доста положения за гол, пропуски, греди и интрига до самия край.

Воденият от Любослав Пенев тим очевидно бе по-футболния на терена до 60-ата минута и логично до това време водеше в резултата и пропусна ситуации да реши всичко в своя полза. В последните 30 минути обаче домакинът на „Българска армия“ се развихри, притисна противника и успя да стигне до пълен обрат след спорна дузпа и гол-шедьовър, който рядко се вижда у нас.

Обективно погледното победата на ЦСКА е заслужена, а въпреки първата си загуба ЦСКА 1948 показа, че се развива в правилната посока и завързва битката за титлата, медалите и евроквотите. Като цяло пък с игровото си поведение двата отбора загатнаха, че имат нужния отборен потенциал да преследват високите си цели и да държат в напрежение хегемона Лудогорец и възродения Левски.

На нивото на двата съперника на „Армията“ не бяха единствено феновете на домакините и коментатора на срещата. Поведението на ултрасите на ЦСКА и враждебното им отношение към едни от най-големите легенди на ЦСКА, са меко казано обидни и грозни. Без значение дали става въпрос за спор за историческо наследство или изпълнение на поръчка.

Защото, ако през годините ЦСКА нямаше играчи като Стойчо Младенов, Ради Здравков и Любослав Пенев, нямаше да има и ЦСКА. Нямаше и да ги има тези по-млади запалянковци на трибуните днес. И, второ, всички знаят по какъв позорен и унизителен начин бяха прогонени от „Армията“ Любо и Стойчо, така че никой няма право да им държи сметка къде да работят и къде да правят това, което най-добре умеят.

Коментаторчето по телевизията пък вместо да се концентрира върху играта и да обяснява на неутралните зрители какво се случва на терена, предпочете, особено в началото, да се изявява като посредник между феновете на ЦСКА и обществеността, като ги толерира и повтаря едно към едно обидните и нецензурни реплики от трибуните.

Неадекватността му продължи и с коментарите, които най-често бяха само в едната посока, и взе връх в началото на второто полувреме, когато изрази притеснение дали играчите на ЦСКА ще усвоят указанията, дадени им от Виличко Капланович, въпреки че за всеки футболен човек бе ясно, че указанията на помощника са дадени по телефона от старши треньора, който изтърпяваше наказание на трибуните.

След това обаче, което видяхме като продукция, не е редно да изместваме фокуса и да отделяме толкова внимание на странични фактори, колкото и неприятни да са те. Сигурен съм, че всеки, който обича тази игра, би искал да гледа точно такива двубои и колкото повече са те у нас, толкова по-добре за българския футбол.

Видяно 71 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.