Футболът се завръща в Украйна през август

0
украйна зинченко

Украйнският министър на спорта Вадим Гуцайт заяви, че футболното първенство на страната ще бъде подновено на 23-ти август – в деня на Националния флаг. Така близо половин година след спирането на всякакви спортни меропрития в Украйна, Цар Футбол отново ще броди потерени на Украйна.

Или не точно, имайки предвид факта, че футболните срещи ще се провеждат на стадиони в столицата Киев.

„Договорихме се с футболната федерация, с Министерството на отбраната, с Министерството на вътрешните работи, с полицията и Службата за извънредните ситуации. Подробностите се уточняват, но искам да кажа, че мачовете със сигурност започват и ще са на територията на Украйна. Няма да има зрители, но ще има всички мерки за безопасност на играчи, съдии и всички останали около двубоите.“

Въпросните съоръжения, на които ще се играе футбол, ще бъдат с пригодени бомбоубежища. Присъствието на полиция и военни около стадионите ще бъде засилено, а не е изключено и въздушните сили да се включат в обезпечаванвто на мирното протичане на мачовете.

Към този момент не е ясно дали първенството, което бе прекратено на 24-ти февруари, ще бъде продължено или ще започне нов шампионат.

Видяно 10 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.