BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Футболистите на ЦСКА са значително по-скъпи от тези на Левски

0
ЦСКА Левски Греъм Кери
Lap.bg

ЦСКА и Левски ще се срещнат на финал за Купата на България за първи път от 17 години и мачът се чака с огромен интерес. Един от столичните грандове ще осмисли сезона си, докато при другия може да се стигне до катаклизми при загубата.

С оглед на приближаващото Вечно дерби ще сравним с какви футболисти разполагат „червени“ и „сини“, като цените им са определни от авторитетния сайт „Transfermarkt“.

Според изданието играчите на ЦСКА струват общо 15.53 милиона евро. Тези на Левски пък са оценявани на 9.19 милиона евро. Все пак трябва да се направи уточнение, че 31-кратните шампиони имат шест състезатели повече.

Така средно на футболист се падат 554 хиляди евро срещу 418 хиляди евро.

Най-скъпи от звездите на „армейците“ са Жорди Кайседо (2 милиона евро), Юрген Матей (1.5 милиона евро) и Брадли Мазику (1.5 милиона евро). От Борисовата градина обаче поставят много по-висока цена на голмайстора си и едва ли ще го продадат за такава сума.

По 1 милион евро струват Густаво Бусато и Амос Юга. От българите с най-висока цена е Георги Йомов (550 хиляди евро).

В Левски сериозно над останалите е Георги Миланов (1.2 милиона евро). Новото попълнение Ивелин Попов пък е оценяван на 850 хиляди евро. Радослав Цонев е трети със 700 хиляди евро, но той отказва да намали заплатата си и е твърда резерва през пролетта.

Следващият в списъка е Драган Михайлович (650 хиляди евро), чийто договор изтича през лятото и не се знае дали ще остане на „Георги Аспарухов“. Филип Кръстев пък е оценяван на 600 хиляди евро, но вероятно цената му тепърва ще се вдига, ако продължава да играе силно.

Така на пръв поглед „червените“ имат по-добрите футболисти. На хартия ЦСКА трябва да е фаворит за спечелването на мача. Все пак Вечното дерби винаги е непридвидимо и понякога наглед по-слаби състави са нанасяли звучни поражения на градския съперник.

Видяно 21 пъти

Автор

Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.